HTML

Mesterünk, NEM Mekk Mester

Azoknak, akik családi ház építését fontolgatják. Szeretnének mindent tudni, sőt annál többet is. Akiket elriasztanak az ismerőseik beszámolói, és tájékozottak szeretnének lenni. Azoknak, akik a mások kárán tanulnak.

Friss topikok

  • XG: Sima téglafal+külső hőszigetelés esetén a harmatpont a falon kívül van, a pára a fal és a dryvit k... (2017.05.26. 05:04) Az okostégla. Átverés?

Címkék

10+10 (1) 10 millió (1) A+ (3) agyagcserép (1) akadálymentesítés (1) alacsonyenergiás épület (3) alapterület (1) alátámasztás (2) árnyékolás (1) árnyékoló (1) A kategóriás (3) bejelentés (1) betoncserép (1) Blower-Door (2) bruttó (1) büszke (1) construma (1) családi (1) családi ház (11) cserép (2) csok (1) dörken fólia (1) ellenőrzés (1) energetika (3) energia (3) energiacímke (1) energiatakarékos (1) engedély (1) engedélyezés (2) építés (8) építésfelügyelet (2) építésfelügyeleti (1) építésfelügyelő (1) építész (1) építész szemével (1) építkezés (11) építtető (2) épületkár (1) ETDR (1) felelős (1) fólia (1) fűtés (1) geológus (1) geometriai mintás (1) gépészet (1) hampel katalin (1) hatósági bizonyítvány (1) ház (5) (1) hőhíd (1) hőhidas (1) hőszigetelés (1) hőszivattyú (1) hóteher (2) huzat (1) ítészek (1) jogszabály (2) kajakos (1) katalógus (1) katasztrófa (2) kazán (1) készház (1) kezdés (1) kiváltás (1) kivitelezés (6) klímaberendezés (1) klimatizálás (1) költség (1) költségek (1) költségvetés (1) kormányhivatal (1) kulcsrakész (3) lábazat (1) lakhatási (1) lakhatási engedély (1) lang szonja (1) légtömörség (2) lösz (1) löszpart (1) magyar tervezők (1) meleg (1) méret (1) mérnök (4) meteorológiai (2) minősítés (1) mintaterv (1) műszaki vezető (1) nagy átlag (1) nagy tér egyben (1) nap (1) négyzetméterár (3) nettó (1) nyár (1) okostégla (1) olimpia (1) olimpiai formaruha (1) omlás (1) oszlop (1) otthon (1) passzívház (4) reflexiós (1) sport (1) sportoló (1) szakember (1) szavazás (1) szél (1) szellőzés (1) szocpol (1) talajmechanika (1) tanusítás (1) teher (1) tél (1) tér (1) terasz (1) térlefedés (2) tervezés (7) tető (1) tetőomlás (1) tetőtér (1) tipusterv (1) titánbevonat (1) tornászlány (1) túlterhelés (1) új csok (1) varga kálmán (1) Címkefelhő

2011.04.20. 10:29 Mesterünk

Kész átverés show az építkezésen.

 Lehet, hogy önmagunkat csapjuk be?

 

Elmélkedés a becsületről egy zuhanytálca kapcsán.

 

Továbbra is kitartok amellett,hogy kíméletlenül lerántom a leplet azokról a praktikákról, amikor a gyanútlan , laikus családi ház építő embert, az építtetőt át akarják verni. Nem biztos, hogy ennek mindenki örülni fog, de nem bánom.

A minap olyat láttam, ami alapján azt kell gondoljam, ennél nincsen már lejjebb! Elértük azt a mélypontot, amikor az építkezni szándékozó embereket már olyan keményen félrevezetik, hogy az lélegzetelállító.

Az történt, hogy egyik ügyfelünk kiválasztotta az ízlésének megfelelő zuhanytálcát. Természetesen szakboltban, bizonylattal és garanciával ellátva. Megfordítom a zuhanytálcát, és ekkor jött a döbbenet!

Az zuhanytálca alátámasztását fenyőfa lécből vágott kockákkal oldották meg. A gyártó maga!

Típusmegoldásnak tűnt. Szépen műgyantával ragasztották oda a tálca aljára. Elvben nem éri víz, de aki bontott már ki zuhanytálcát, az tudja hogy ez egy reális veszély. Nem lennék nyugodt, ha ez épülne be a házba.Szerintem ez egy családi ház építésénél sem megengedhető!

Mi jön ezek után? Akár töltött pisztolyt is árusítanak majd a boltban, és a kockázatot a vevőre bízzák? Ért hozzá, nem ért hozzá, tökmindegy?

Meg kell állapítsam, sokkal nagyobb lett a tisztesség fontossága, mint valaha. Ezt vagy felismerjük mindannyian, és felmérjük döntésein valódi súlyát, vagy egyre nagyobb csalódásoknak nézünk elébe.

Ha a tisztesség ott fog állni az építkezés során a szakmai tudás mellett, mindezeken túl pedig elkötelezett is valaki, akkor lesz esély a tisztességes végeredményre.

Mindenesetre a kesztyűt nem vesszük fel, és ilyen versenyben nem veszünk részt, ahol a másik becsapása hétköznapi gyakorlat! Továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy vagy jól dolgozunk, vagy sehogy. 

Ezek után pedig felmerül annak a kérdése is, hogy saját magát csapja be az, aki azt hiszi, hogy egyre lejjebb lehet nyomni az árakat a családi ház építés során. Lehet, de eltűnik az anyag, a műszaki hozzáértés, a tisztesség, és marad valami „olyannak tűnő tárgy”!

A döntés Önnél van, lehet választani! 

Szólj hozzá!

Címkék: alátámasztás


A bejegyzés trackback címe:

https://mesterunk-epit.blog.hu/api/trackback/id/tr422841934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása