HTML

Mesterünk, NEM Mekk Mester

Azoknak, akik családi ház építését fontolgatják. Szeretnének mindent tudni, sőt annál többet is. Akiket elriasztanak az ismerőseik beszámolói, és tájékozottak szeretnének lenni. Azoknak, akik a mások kárán tanulnak.

Friss topikok

  • XG: Sima téglafal+külső hőszigetelés esetén a harmatpont a falon kívül van, a pára a fal és a dryvit k... (2017.05.26. 05:04) Az okostégla. Átverés?

Címkék

10+10 (1) 10 millió (1) A+ (3) agyagcserép (1) akadálymentesítés (1) alacsonyenergiás épület (3) alapterület (1) alátámasztás (2) árnyékolás (1) árnyékoló (1) A kategóriás (3) bejelentés (1) betoncserép (1) Blower-Door (2) bruttó (1) büszke (1) construma (1) családi (1) családi ház (11) cserép (2) csok (1) dörken fólia (1) ellenőrzés (1) energetika (3) energia (3) energiacímke (1) energiatakarékos (1) engedély (1) engedélyezés (2) építés (8) építésfelügyelet (2) építésfelügyeleti (1) építésfelügyelő (1) építész (1) építész szemével (1) építkezés (11) építtető (2) épületkár (1) ETDR (1) felelős (1) fólia (1) fűtés (1) geológus (1) geometriai mintás (1) gépészet (1) hampel katalin (1) hatósági bizonyítvány (1) ház (5) (1) hőhíd (1) hőhidas (1) hőszigetelés (1) hőszivattyú (1) hóteher (2) huzat (1) ítészek (1) jogszabály (2) kajakos (1) katalógus (1) katasztrófa (2) kazán (1) készház (1) kezdés (1) kiváltás (1) kivitelezés (6) klímaberendezés (1) klimatizálás (1) költség (1) költségek (1) költségvetés (1) kormányhivatal (1) kulcsrakész (3) lábazat (1) lakhatási (1) lakhatási engedély (1) lang szonja (1) légtömörség (2) lösz (1) löszpart (1) magyar tervezők (1) meleg (1) méret (1) mérnök (4) meteorológiai (2) minősítés (1) mintaterv (1) műszaki vezető (1) nagy átlag (1) nagy tér egyben (1) nap (1) négyzetméterár (3) nettó (1) nyár (1) okostégla (1) olimpia (1) olimpiai formaruha (1) omlás (1) oszlop (1) otthon (1) passzívház (4) reflexiós (1) sport (1) sportoló (1) szakember (1) szavazás (1) szél (1) szellőzés (1) szocpol (1) talajmechanika (1) tanusítás (1) teher (1) tél (1) tér (1) terasz (1) térlefedés (2) tervezés (7) tető (1) tetőomlás (1) tetőtér (1) tipusterv (1) titánbevonat (1) tornászlány (1) túlterhelés (1) új csok (1) varga kálmán (1) Címkefelhő

2011.04.06. 20:51 Mesterünk

Construma. Akció?

 Disznóól vagy malacsült?

 

Hallott róla?  Idén is lesz Construma, és idén is nagy akciók lesznek! Biztosan érdemes lesz cserepet, téglát, sőt akár ablakot is venni. Ezt a tanácsot akár az anyósa is adhatta volna, hiszen mindenki ért egy kicsit az építkezéshez. Sok ember él is a lehetőséggel, és vásárol nagy lendülettel.Mint annak idején a Centrum akcióban, amit adtak, vitték.

Még élnek azok a reflexek akár  a családi ház építés során is, amik arra vitték az embereket, hogy megvegyék ami az útjukba kerül.

Így örököltem én Apósomtól két Wartburg lengéscsillapítót a rendszerváltás hajnalán. A városi legenda szerint ezért vett az egyszeri ember egy karton melltartót még a szocializmusban egy vásárlási láz során. Elhinné, hogy az emberek gondolkodása ma sem sokkal másabb? Pedig sajnos nem sokat fejlődtünk, nekem elhiheti!

Miért van az, hogy megveszik a téglát, akcióban, lerakják a telken, majd a földmunka során átpakolják, alapozás után még egyszer megmozgatják, mire végre falaznak belőle? A töréskárról ne is beszéljünk!

Az akcióban elért nyereség dupláját költik rakodásra, és még a munkaszervezés is nehezebb.A legfontosabbról nem is beszéltem. Az Ön értékes idejéről! Az, hogy érdekli, miből épül a háza, teljesen természetes. Azonban az, hogy ön raklaplogisztikával foglalkozzon, szerintem képtelenség. Ha ez Önnek megéri, ne kezdjen el építkezni, nagyon kérem! Akkor vegyen egy kész házat, kicsit frissítse fel, burkolja ki, és fesse újra, de ne építkezzen!

 Ma annyiba kerül egy építkezés, hogy rövidtávú pénzügyi befektetésnek biztosan nem jó. Elhiheti, hiszen hány sorházépítő és lakóparkfejlesztő céget most talál a piacon? Egyre kevesebbet.

Az éri meg, amikor a saját kényelmébe és nyugalmába ruház be. Azaz saját magának építtet családi házat.

Tehát igaz az, hogy építkezni érdemes, de egyáltalán nem mindegy , hogy hogyan! Ez a hogyan a kérdés! Olyannal tárgyaljon, akinél ez a hogyan fő szempont. Aki különféle termékeket akar önre sózni, akár akcióban, az az Ön javát akarja szolgálni, vagy csak az éves tervét nyomja?

Tisztázza, mire van szüksége valójában!

Ha malacsültet szeretne, akkor Ön sem disznóólat vesz, ugye? Pedig kézenfekvő lenne!

 

Tehát, ha Ön egy kényelmes és kellemes otthont szeretne, ahonnan jó elindulni, akkor ne téglát és cserepet vegyen! Keressen egy jó kivitelezőt, állapodjon meg vele, és végezze tovább a saját munkáját. Ne felejtsen el már az elején bevonni egy jó műszaki ellenőrt a családi ház építés levezénylésébe. Egy építkezés során milyen a jó műszaki ellenőr? Nem titok, később erre visszatérek még.

Képzelje el, hogy az otthona épül, az építkezés halad, Ön pedig tud normális életet élni továbbra is.

Persze, lesznek kötelező feladatok, mert azért azt mégis Ön döntse el, milyen csempét vagy falfestéket szeretne. Abba gondoljon bele:azzal az alapossággal dolgoznak Önért és családjáért, ahogy azt Ön is teszi a saját munkájában. Ha fontos a munkája, az ügyfelei, nem akaszthatja a családi ház építés miatta szögre őket. A családjáról pedig ne is beszéljünk!

Továbbra is marad ideje a társára, pedig építkezik, és az esti mesét is Ön olvassa a gyerekeknek.

Az életébe nem rondít bele egy váratlan , reggel fél hat órai telefon, hogy meghoztam az anyagot, le kéne pakolni! Mert higgye el, a világ lassan 20 éve  a Toyota módszer szerint dolgozik, a magyar logisztika sajnos ezt a szintet még nem érte el. A szállító cégek kamionsofőrei várostérkép nélkül indulnak el a címre!

Ez ne Önt zavarja!

Döntse el, mire van szüksége, és válassza azt, de tudja, hogy mit választ!

 

 

A Construma természetesen jó program, érdemes kimenni, ismerkedjen  a szakmával. De ne feledje, mi a valódi cél!

 Tudja, disznóól vagy malacsült!

 

Szólj hozzá!

Címkék: építkezés cserép építés kivitelezés construma családi ház kulcsrakész


A bejegyzés trackback címe:

https://mesterunk-epit.blog.hu/api/trackback/id/tr452805659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása